TÁJÉKOZTATÓ A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY MEGELŐZÉSE ÉRDEKÉBEN KIHIRDETETT VESZÉLYHELYZET NÁDASD KÖRNYÉKI VONATKOZÁSAIRÓL

2020.03.26.

 A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel végrehajtása kapcsán a következő információkról tájékoztatom a Lakosságot:

Oktatási-nevelési intézmények
A nádasdi Széchenyi István Általános Iskola diákokat 2020. március 16-tól nem fogadhat, digitális munkarend került bevezetésre a mai naptól. Távoktatás formájában valósul meg a gyermekek oktatása, ennek módszertana már megjelent, a pontos információkat Németh Ilona intézményvezetőtől és az osztályfőnököktől kapják meg az érintettek. Az iskola email címe: iskola@nadasd.sulinet.hu telefonszáma: 94/548-110, intézményvezető elérhetősége: 30/311-7085.

A Hétszínvirág Óvoda 2020. március 18-tól bezár. Az intézmény azonban továbbra is biztosít lehetőséget azon gyermekek fogadására, akiknek felügyeletéről szüleik nem tudnak gondoskodni. Minden szülőt kérünk, írásban nyilatkozzanak arról, hogy igénylik-e gyermekük óvodai ellátását vagy nem.

2. Étkeztetés

Az önkormányzat feladata a gyermekétkeztetés biztosítása. Tekintettel arra, hogy az iskolai étkezőben ezt nem tudjuk biztosítani, kérjük azon Szülőket, akik kiszállítással igénylik gyermekük számára az étkezést, jelezzék a települési polgármesterek felé. A kiszállítást a nádasdi főzőkonyháról biztosítjuk.

Azon személyek, akik hatósági házi karanténra kötelezettek, és az ellátás, bevásárlással kapcsolatban nehézségeik adódnak, kérjük a polgármesterhez forduljanak kérésükkel, aki a lehetőségekhez mérten segítséget nyújt.

3. Egészségügy

A háziorvosok tevékenységüket folyamatosan, változatlan rendelési időben végzik.

Dr. Megyeri Sára fogorvos által kiadott közlemény szerint „a fertőzésveszély elkerülését szolgálja, hogy fogorvosi alapellátás keretében csak SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS nyújtható”. Ez alapján a rendelés a héten a következőképpen módosul:

Nádasdon szerdán 14-18 óráig lesz rendelés

A hét többi napján sürgősségi ellátás igénybe vehető a körmendi alapellátó rendelőben (Körmend, Rákóczi út 5.) illetve a szombathelyi ügyeleten (Szombathely, Wesselényi u. 4.).

A megkezdett kezeléseket később, telefonos időpont egyeztetés alapján folytatják.

A védőnői tanácsadó ZÁRVA tart. A védőnők személyes időpontegyeztetést követően fogadnak ügyfeleket a tanácsadóban. Kérdés, kérés esetén elérhetőségeik: Holtai Anikó – 06-20/573-7227; Károlyi Erzsébet – 06-30/758-2572.

4. Művelődési Ház, Faluházak, Kultúrházak

Az önkormányzatok átmeneti időre minden programot és rendezvényt elhalasztanak. Az intézmények látogatását kérem mellőzzék, telefonon érdeklődjenek a nyitvatartásról.

 

Nádasd, 2020. március 16.

Karvalits Zoltán

polgármester